Siirry sisältöön

Uutisarkisto

Benecol-levitevalikoima täydentyy

Benecol-tuotevalikoima täydentyy helmikuussa 2015 uutuuslevitteellä Benecol Voi & rypsiöljy rasvaseos 60%. Maukas levite sopii voin ystäville, mutta on rasvahappokoostumukseltaan terveellinen ja sisältää kolesterolia alentavaa tehoainetta, kasvistanoliesteriä.

Suomalaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan voin ja voita sisältävien levitteiden välttämistä, koska ne sisältävät yleensä runsaasti kovaa, tyydyttynyttä rasvaa. Benecol Voi & rypsiöljy 60 % -levite on kuitenkin poikkeus, sillä sen rasvan laatu on erinomainen.

Uutuuslevitteen sopivan levittyvä koostumus on saatu aikaan rypsiöljyn, voin ja kasvistanoliesterin ainutlaatuisella yhdistelmällä ilman kovia kasvirasvoja, kuten palmu- tai kookosrasvaa. Benecol Voi & rypsiöljy 60 % onkin ainoa voita sisältävä levite, jolla on Sydänmerkki.

Benecol voi & rypsiöljy 60 % on kehitetty henkilöille, jotka eivät ole valmiita luopumaan voin hyvästä mausta, mutta joilla on tarve alentaa kolesteroliaan tehokkaasti. Tuotetta voi käyttää leivällä, ruuanlaitossa ja leivonnassa.

Riittävän määrän kasvistanolia (2 g) saa käyttämällä 5 teelusikallista (25 g) Benecol voi & rypsiöljy 60 % -levitettä. Yksi 225 gramman rasia sisältää 9 päiväannosta.


Benecol Luotetuin merkki 2015

Benecol on valittu kolmatta kertaa peräkkäin Luotetuimmaksi terveysvaikutteiseksi elintarvikemerkiksi. Valinnan tekevät vuosittain Valittujen Palojen lukijat.


Kaikille Benecol-tehojuomille Sydänmerkki

Kaikille Benecol-tehojuomille on myönnetty Suomen Sydänliiton Sydänmerkki.

Merkki myönnetään tuotteille, jotka ovat omassa tuoteryhmässään parempi valinta esimerkiksi rasvan laadun ja määrän, sokeri- ja suolapitoisuuden suhteen. Sydänmerkin käyttö tehojuomien tuoteryhmässä tuli mahdolliseksi vasta äskettäin.

Benecol-tehojuomavalikoimaan kuuluvat mansikan ja mustikan makuiset jogurttipohjaiset tehojuomat sekä Hedelmämix-tehojuoma, joka on soijapohjainen ja sopii maidottomaan ruokavalioon.


Benecol Työterveyshoitaja 2014 -luentopäivillä Tampereella

Sysyn uutuustuotteet, Benecol-jogurtit ovat maisteltavina Benecol ständillä 14.11.2014. Tule samalla hakemaan päivitetyt ohjausmateriaalit!


Benecol bloggaa jälleen yhteistyössä Mediuutisten kanssa

Benecol-ravitsemusblogi jatkuu taas syksyn myötä Mediuutisten nettisivulla. Käy lukemassa ravitsemusasiantuntijoiden ajankohtaiset ja mielenkiintoiset kirjoitukset:


Benecol-tuotevalikoima uudistuu syyskuussa 2014

Benecol-tuotevalikoima päivittyy syyskuussa 2014 toivotuilla uutuuksilla, kun Benecol-jogurtit tulevat kauppoihin. Maukkaat vähärasvaiset jogurtit ovat Sydänmerkkituotteita. Valikoimassa on kaksi eri makuvaihtoehtoa, mansikka ja persikka.

Myös levitevalikoima uudistuu. Suosituin Benecol-levite, kevyt 35 % löytyy nyt myös pienemmästä 225 g:n rasiasta. Rasiasta riittää levitettä kolesterolin alentamiseen yhdelle henkilölle noin viikoksi. Benecol Maukas 60 % poistuu kaupoista syksyn aikana.

 


Kevään ajan Benecol julkaisee ravitsemusblogia yhteistyössä Mediuutisten kanssa

Blogin kirjoittajina vuorottelevat ravitsemuksen ammattilaiset Raisiosta sekä ulkopuoliset asiantuntijat. Blogissa käsitellään tuoreita ja ajankohtaisia asioita ja ajatuksia erityisesti sydänterveelliseen ravitsemukseen liittyen. Blogin avasi maaliskuussa ravitsemusterapeutti, Raisio-konsernin Benecol-yksikön tiedeviestinnän päällikkö Susanna Rosin otsikolla Ruoka tehokkaampaa kuin lääke?. Käy lukemassa myös ensimmäisen vierailevan kirjoittajan, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen teksti "Ja voita en muuten vaihda". Kevään muut vierailijat ovat professori Mikael Fogelholm tekstillään Kokonaisuus ratkaisee, eivät yksityiskohdat sekä ravitsemusterapeutti Hanna Partanen: Kahta en vaihda.


Benecol Diabeteshoitajien koulutuspäivillä Tampereella

Diabeteshoitajien vuosittaiset koulutuspäivät järjestettiin jälleen Tampereella 3.-4. huhtikuuta.

Koulutuspäivien iltajuhlassa Vuoden Diabeteshoitajaksi julkistettiin diabeteshoitaja Anneli Hämäläinen HYKS:in lastenklinikalta. Vuoden Diabeteshoitaja palkittiin Benecol-stipendillä jo seitsemännen kerran. Anneli Hämäläinen korostaa koko perheen ruokavalio- ja elämäntapaohjausta sekä arjessa jaksamisen tukemista.


EAS-konsensuslausunto kasvistanoleista

EAS julkaisi konsensuslausunnon ruokavaliosta: Kasvistanolista hyötyä LDL-kolesterolin alentamisessa monille potilasryhmille

Euroopan Ateroskleroosiyhdistys EAS on julkaissut konsensuslausunnon kasvistanolien ja –sterolien käytöstä veren rasva-arvojen häiriöiden eli dyslipidemioiden hoidossa ja valtimotautien ehkäisyssä. Lausunnon mukaan kasvistanolia sisältävien terveysvaikutteisten elintarvikkeiden käyttö (2 g kasvistanolia/vrk) on suositeltavaa sekä muiden suotuisien elintapamuutosten että tarvittaessa myös lääkehoidon rinnalla. Kasvistanolin käyttö pienentää veren LDL-kolesterolipitoisuutta keskimäärin 10 %.

Puolueeton huippuasiantuntijoista koostuva paneeli arvioi kriittisesti kaiken kasvistanolien ja -sterolien tehoa ja turvallisuutta koskevan tieteellisen tiedon ja laati tämän pohjalta konsensuslausunnon, joka julkaistiin  arvostetussa tieteellisessä Atherosclerosis-lehdessä.

Konsensuslausunnon mukaan kasvistanolia sisältävien elintarvikkeiden käytöstä saattavat hyötyä erityisesti henkilöt, joiden  LDL-kolesteroli on koholla, mutta joiden riski sairastua valtimotautiin on korkeintaan kohtalainen (valtimotautikuoleman vaara 10 vuoden aikana < 5%). Näillä ihmisillä valtimotautien ehkäisy pohjautuu elintapamuutoksiin. Kasvistanolin käyttöä tulee harkita myös sellaisten kolesterolilääkitystä jo käyttävien suuren vaaran potilaiden kohdalla, jotka eivät saavuta LDL-kolesterolin tavoitetasoa pelkän lääkityksen avulla.

Gylling H ym. Plant Sterols and Plant Stanols in the Management of Dyslipidaemia and Prevention of Cardiovascular Disease. Atherosclerosis 2014; 232: 346-360. Linkki konsensuslausuntoon (eng)


Uudet dyslipidemiasuositukset

Kansainvälinen ateroskleroosiyhdistys IAS julkaisi loppukesällä päivitetyt suositukset dyslipidemioiden hoidosta. Niiden tavoitteena on parantaa dyslipidemioiden hoitoa ja siten pienentää valtimotautien vaaraa. Suositukset pohjautuvat kansainväliseen konsensukseen, ja ne on tarkoitettu ohjenuoraksi terveydenhuollon ammattilaisille.

Lue hoitosuositukset (eng) täältä

Tervetuloa terveydenhuollon ammattilaisille suunnattuun Benecol®-verkkopalveluun!

Tältä sivustolta löydät tietoa Benecol®-tuotteista ja niiden kolesterolia alentavasta kasvistanoliesteri-ainesosasta. Sivustolta löydät myös ajankohtaisia tutkimusuutisia ja voit ladata ja tilata Benecol-materiaaleja oman työsi tueksi.

Tämän sivuston sisältö on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille.
Seuraavista linkeistä pääset eteenpäin:

Olen terveydenhuollon ammattilainen »

En ole terveydenhuollon ammattilainen, mutta haluan lisätietoa Benecol-tuotteista »